Handelsblatt: eerste rode cijfers in haar bestaan

Het Duitse bedrijf Handelsblatt, uitgever van de gelijknamige zakenkrant heeft in 2001 voor de eerste maal in zijn bestaan verlies geboekt. Dat is met name veroorzaakt door een daling van de inkomsten uit advertenties met 21 procent tot 201 miljoen euro. Verder waren er stroppen met internet en deelnemingen. Dat maakte topman H. Nienstedt gisteren bekend bij de publicatie van de jaarcijfers. Het resultaat voor rente, belasting en afschrijvingen was 6,3 miljoen euro negatief in vergelijking met een plus van 63 miljoen euro in 2000. Nienstedt wilde niet zeggen hoe groot het nettoverlies was. De omzet verminderde met ruim 15 procent tot 364 miljoen euro. Handelsblatt, de grootste Duitse zakenkrant, zag de oplage vorig jaar dalen met 7,7 procent tot 153.460 exemplaren.