Gezondheidstoestand prins Claus is stabiel

De gezondheidstoestand van prins Claus is stabiel. Ten opzichte van gisteren zijn er geen veranderingen opgetreden. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vanochtend gemeld.

Prins Claus heeft gisteravond in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam nog bezoek gehad van koningin Beatrix. Zij was eerder op de dag ook in het AMC, waar prins Claus sinds maandag weer op de afdeling intensieve zorg ligt. De koningin moest even terug naar Den Haag om premier Kok te ontvangen, die het ontslag van zijn kabinet kwam aanbieden. Daarna keerde de koningin terug naar het AMC.

Een woordvoerder van de RVD zegt dat prins Claus op de afdeling intensieve zorg ligt omdat de artsen daar zijn gezondheidstoestand beter in de gaten kunnen houden. Dat zou positieve effecten kunnen hebben op het genezingsproces. Het is niet bekend hoe lang hij op de afdeling intensieve zorg moet blijven.

Prins Claus kreeg eind maart buisjes in zijn kransslagader geplaatst, nadat hij last had gekregen van hartritmestoornissen. Hij lag toen al in het ziekenhuis wegens longembolieën. Dit zijn bloedpropjes die vastlopen in de slagaders van het hart naar de longen. De propjes kunnen ertoe leiden dat stukken longweefsel afsterven.