Foto bril John Lennon op veiling

Een foto van de met bloedspatten besmeurde bril van John Lennon wordt morgen geveild voor het goede doel. De foto werd gemaakt na de aanslag op Lennon in december 1980 in New York en laat de bril zien die op een tafel ligt naast een glas water. Op de achtergrond is de skyline van New York zichtbaar. Yoko Ono, Lennons weduwe, gebruikte de foto op de cover van haar album Season of Glass, dat ze acht maanden na zijn dood uitbracht. Naar verwachting brengt de foto, waarvan 6 afdrukken in omloop zijn, 15.000 euro op. Vorige maand kocht Ono het huis in Liverpool op 251 Menlove Avenue waar Lennon woonde met zijn tante Mimi. De woning was al maanden op de markt en gevreesd werd dat iemand die de historische waarde ervan niet besefte de eigenaar zou worden. Ono betaalde naar verluidt 242.190 euro voor het huis en heeft het geschonken aan de National Trust, een organisatie die cultuur- en natuurmomenten beheert.