Dagboeken uit Israël

Op de scholierensite van NRC Handelsblad zijn dagboeken te lezen van twee scholieren uit Israël. Een Palestijns meisje uit Bethelehem en een Israëlisch meisje uit de buurt van Tel Aviv vertellen (in het Engels) hoe zij de Israelisch-Palestijnse oorlog ervaren.

,,We hebben dekens voor onze ramen hangen en zien het daglicht niet, alsof we begraven zijn. Ik hoor de tanks in de buurt van mijn kamer. Ik word wakker met het geluid van kogels en ga ermee naar bed'', schrijft de Palestijnse Mary Masrieh (17 jaar).

,,Ik had vorige week de verdrietigste verjaardag van mijn leven'', zegt de 15-jarige Israëlische Shiran Zelikovich uit Tel Aviv. ,,Ik probeer de angst om dood te gaan te negeren. Maar dat is moeilijk.''

De meisjes sturen twee keer per week in een e-mail hun bijdrage aan de NRC-website voor scholieren.

De dagboeken zijn te lezen op

http://scholieren.nrc.nl.