Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Aandacht voor de rechtszaak tegen de verdachten van de moord op de Belgische dierenarts Karel van Noppen, zeven jaar geleden. Hij werd vermoord nadat hij massaal gebruik van verboden hormoonpreparaten bij koeien had ontdekt. Ned.1, 20.32-21.02u.

Nova. O.a. aandacht voor de vraag of Israël met de militaire acties bij het vluchtelingenkamp Jenin de mensenrechten heeft geschonden. Ned.3, 22.30-22.55u.

DOCUMENTAIRE

DNW - De waarzeggers van de nieuwe wereld. In deze laatste uitzending aandacht voor o.a. het instorten van de internethype, de groeiende spanningen in de mondiale financiële wereld (van Azië-crisis tot Argentinië) en kritiek op het globaliseringproces. Ned.3, 20.33-21.28u.

Dokument: Vluchten voor de leerplicht. Slot van een tweeluik over kinderen die niet in het Nederlandse schoolsysteem passen. Ned.1, 22.57-23.45u.

AMUSEMENT

The Bar. Eerste aflevering van een reality-soap waarin beginnende bareigenaren en barkeepers een competitie aangaan. In een afvalrace van elf weken stemt het publiek steeds één barkeeper weg, tot er uiteindelijk één winnaar overblijft die de hoofdprijs van 100.000 euro in ontvangst mag nemen.

Yorin, 21.05-21.45u.

Flogiston. Gast Martin Veltman, Nobelprijswinnaar in 1999, die destijds de nodige kritiek had op de manier waarop de Nederlandse journalistiek omging met het feit dat hij en medewinnaar Gerard 't Hooft een Nobelprijs ontvingen. Ned.3, 23.15-23.55u.

MUZIEK

Lola da musica: Angie Stone. Portret van de Amerikaanse soulzangeres Angie Stone die wereldwijs volle zalen trekt. Ned.3, 23.55-0.37u.

PRAATPROGRAMMA

Barend & Van Dorp. Gasten zijn commentator van de Nederlandse autosport Olav Mol en Jo Lernout van het Belgische spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie. Dit bedrijf kwam vorig jaar in het nieuws in verband met vermoedelijke fraude. RTL4, 22.30-23.30u.

FILM

The Lookout / Another Stakeout (John Badham, 1993, VS). Vervolg op Stakeout (1987) vertelt met dezelfde acteurs ongeveer hetzelfde (komische) verhaaltje, maar dan een beetje grover en platter. Jongehonderige detectives Richard Dreyfuss en Emilio Estevez moeten andermaal dag en nacht een huis in de gaten houden. V8, 20.30-22.25u., met reclame.

Iron Eagle IV (Sidney J. Furie, 1995, VS). In zoveelste vervolgfilm leidt Louis Gossett jr. een pilotenopleiding voor lastige tieners en stuit hij op handel in biologische wapens. RTL5, 21.00-22.45u., onderbroken door reclame.

Eaux profondes (Michel Deville, 1981, Frankrijk). Verdienstelijke verfilming van roman van Patricia Highsmith traceert de mechanismen van een uit de hand gelopen huwelijk. Isabelle Huppert tart echtgenoot Jean-Louis Trintignant met de nodige minnaars. De man zégt hen stuk voor stuk te kunnen vermoorden. TV5, 22.15-24.00u. en morgen, 14.15-16.00u. & 18.15-19.55u.

Best Defense (Willard Huyck, 1984, VS). Eddie Murphy speelt `een strategische gastrol' in deze banale militaire komedie waarin technisch ingenieur Dudley Moore goede sier maakt met de spectaculaire uitvinding van een ander. BBC1, 1.40-3.10u.

Running (Steven H. Stern, 1979, Canada). Melodrama in de stijl van Rocky. Toen nog minder bekende Michael Douglas laat huis en haard in de steek om te gaan hardlopen op olympisch niveau. Ook met Susan Anspach. Morgen, SBS6, 14.40-15.40u., onderbroken door reclame.

RADIO

De wandelende tak. Aan de hand van populaire Cubaanse liedjes onthult Huib Billiet de geheimen van een aantal recepten uit de Cubaanse keuken, waaronder `moros y cristianos', het nationale gerecht. Radio 4, 19.00-20.00u.

Kunststof. Gast is de 55-jarige zanger Wally Tax die een nieuwe cd heeft heeft gemaakt. In de jaren '60 waren hij en zijn Outsiders razend populair en stonden te boek als de ruigste beatband van Nederland. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van regisseur en acteur Pieter Bouwman praat Freddy de Vree over de gedichten en poëzie van W.F. Hermans. Na elven onder anderen Wim de Bie over zijn huidige bezigheden. 747AM, 22.02-24.00u.