Six By Seven

Eerst besloot Radiohead de gitaar terzijde te schuiven en inspiratie te zoeken in oude dansacts en nog oudere freejazz. Kort daarop besloten Radioheadklonen als Muse een andere weg te zoeken door nummers te larderen met bombastische gitaarriffs, die ontsproten leken aan het operettebrein van Queengitarist Brian May.

Dan verlang je naar een nieuw album van Six By Seven, maar ook hun derde plaat The way I feel today is even schrikken. Dat gitarist Sam Hampton is opgestapt zal zeker een rol spelen bij hun ineens wat wankele tred. Maar ook dat ze door de Engelse pers zijn verguisd om hun muzikale pretenties kan een reden zijn. Als de oude stiel wordt beproefd en drama met noise wordt vermengd, is het ouderwets genieten. Maar de vele pogingen tot toegankelijke popliedjes zijn hemeltergend, en ook vage experimenten met een minder dichtgemetseld geluid overtuigen niet. The way I feel today is vooral een perfect portret van de identiteitscrisis in de Britse rock.

Six By Seven, The way I feel today (Mantra / V2, MNTCD 1027)