Rangers uitgespeeld

Voor het vijfde opeenvolgende jaar gaan de play-offs van de Noord-Amerikaanse profcompetitie NHL voorbij aan de New York Rangers. De vermaarde ijshockeyclub gaf dit seizoen bijna 75 miljoen dollar uit aan salarissen, maar eindigde in de Eastern Conference na 36 overwinningen, 42 nederlagen en vier gelijke spelen op de elfde plaats.

De eerste acht verdienden een startbewijs voor de nacompetitie, die de overall-winnaar moet aanwijzen. De President's Cup voor de beste club in het reguliere seizoen ging naar de Detroit Red Wings, dat 51 van de 82 wedstrijden won en in de Western Conference oppermachtig was. In de Eastern Conference was die eer weggelegd voor de Boston Bruins.

Jagomir Jagr is opgeroepen om met Tsjechië deel te nemen aan het WK voor A-landen, dat op 26 april in Zweden begint. De best betaalde ijshockeyer van de NHL (elf miljoen dollar per jaar) miste met Washington Capitals de play-offs en is beschikbaar voor het WK. Jagr werd vijf keer topscorer in de NHL. Dit seizoen miste hij voor de eerste keer in zijn loopbaan de play-offs.