Nederlaag Real, Genk koploper

In de Spaanse voetbalcompetitie leden de titelkandidaten Real Madrid en Valencia duur puntenverlies. Titelhouder Real, dat nog niet hersteld was van de zwaarbevochten zege in de Champions League tegen Bayern München, verloor met 3-1 bij Osasuna. Valencia speelde met 1-1 gelijk bij Real Mallorca. Valencia heeft vier speelronden voor het einde nu een punt voorsprong op Real. Deportivo is na een 3-1 thuiszege op Espanyol terug in de titelrace. Het verschil met Valencia bedraagt nog drie punten.

In de Belgische competitie is Racing Genk na een 2-1 zege bij Sint Truiden de nieuwe koploper. Club Brugge heeft na een 1-1 gelijkspel bij Standard nu een punt minder dan Genk. In de Duitse competitie kan Bayer Leverkusen de titel bijna niet meer ontgaan, ondanks een 1-1 gelijkspel bij HSV. Dortmund, tegenstander van Feyenoord in de UEFA-Cupfinale, heeft na 1-0 nederlaag bij Kaiserslautern vijf punten minder. De Londense clubs Arsenal (1-0 tegen Middlesbrough) en Chelsea (1-0 tegen Fulham) plaatsten zich voor de Cup Final.