Liedje Vleuten en Muiswinkel wint

De cabaretiers Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten hebben gisteren de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied van vorig seizoen in ontvangst genomen. Ze wonnen de prijs voor het Tibetlied, waarin de spot wordt gedreven met de Tibet-liefde van acteur Richard Gere en acteur-fotograaf Thom Hoffman: ,,Maar wie de Tibetanen structureel verlossen wil/ die timmert met een hamer Thom Hoffman op z'n bril.'' Het nummer werd gezongen in hun vorige theatervoorstelling, Mannen op de maan. Van Muiswinkel en Van Vleuten gingen zaterdagavond in première met hun nieuwe programma Mannen met vaste lasten. De prijs is ingesteld door het Amsterdams Kleinkunst Festival en de stichting Conamus en bestaat uit E3500 en een bronzen beeldje van Annie M.G. Schmidt. De jury bestond uit Hetty Heyting, Martine Bijl, Jack Spijkerman, Robert Jan Stips en Hans van Dijk.