Heerenveen en Vitesse verslaan `staartclubs'

In de eredivisie blijven nummer vier Heerenveen en nummer vijf Vitesse kansrijk voor plaatsing voor het UEFA-Cuptoernooi. Heerenveen won met 2-1 bij De Graafschap. De Zweed Allbäck maakte in de slotminuut de winnende treffer. Heerenveen heeft nog twee punten minder dan Feyenoord. Over twee weken strijden beide ploegen in Rotterdam in een rechtstreeks duel om de derde plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.

Vitesse won met 1-0 bij FC Groningen, dat naar de vijftiende plaats zakte. Amoah was matchwinnaar. Vitesse heeft een punt minder en een duel meer gespeeld dan Heerenveen. NAC is na een 3-1 nederlaag tegen NEC bijna kansloos voor plaatsing voor het UEFA-Cuptoernooi, waarvoor FC Utrecht zich als bekerfinalist ook kan plaatsen. In de strijd om de nacompetitie werd FC Groningen net als De Graafschap gepasseerd door FC Den Bosch, dat thuis met 3-1 won van Roda JC.