Zijinstromer 2

Ik vind het niet erg dat het artikel van Jacqueline Kuijpers (W&O, 6 april) een kritische kanttekening plaatst bij het zij-instromersbeleid. Dat mevrouw Aaltje Vincent zulke slechte ervaringen heeft gehad, vind ik erg vervelend. Maar wat ik jammer vind is dat er uit het artikel weer een heel negatief beeld van leerlingen en werken in het onderwijs naar voren komt. Leerlingen zijn ongemotiveerd, ongeïnteresseerd en brutaal ten opzichte van de docenten. Het werken in het onderwijs wordt omschreven als wanhopig `agentje spelen'. Terwijl het juist in deze tijd van grote tekorten binnen het (voortgezet) onderwijs en veel negatieve 'publiciteit' rondom de Basisvorming en het Studiehuis – volgens mij – van groot belang is dat er nu eens een positief verhaal over het onderwijs en de leerlingen in de krant zou komen.

Waarom ik me daar boos over kan maken? Ik volg nu zelf de postdoctorale lerarenopleiding Nederlands. Nog voor ik afgestudeerd was had ik een leuke baan aan de universiteit en hoe vaak ik nu niet moet uitleggen waarom ik in de toekomst misschien toch graag les wil geven in het voortgezet onderwijs, terwijl ik toch een leuke baan heb.