Toeristisch bezoek VS bekort

De immigratiedienst van de Verenigde Staten heeft de toelatingseisen tot het land afgelopen week met onmiddellijke ingang verscherpt. Als onderdeel van een lange reeks maatregelen tegen terroristen is bepaald dat zakelijke reizigers en toeristen niet langer dan 30 dagen mogen blijven tenzij zij van tevoren expliciet aangeven waarom een langer verblijf is vereist. Wie zijn verblijf wil verlengen heeft ,,onverwachte of overtuigende humanitaire' redenen nodig. Tot nu toe kregen bezoekers een visum voor zes maanden.

Gerectificeerd

Bezoek VS

Het bericht Toeristisch bezoek VS bekort (13 april, rubriek Reisnieuws, pagina 57) meldt dat alle toeristen en zakenmensen die de Verenigde Staten bezoeken voortaan maximaal 30 dagen mogen blijven. De maatregel geldt bezoekers uit Azië, Latijns Amerika, Afrika en enkele Europese landen. Voor reizigers uit West-Europa en Canada verandert niets: zij hebben voor een bezoek tot 90 dagen geen visum nodig.