Spoedberaad FIFA na actie Blatter

Het uitvoerend comité van de wereldvoetbalbond FIFA zal op 3 mei in spoedberaad bijeenkomen. Aanleiding is de actie van voorzitter Sepp Blatter om het onderzoek naar het financiële beleid af te breken. De Zwitserse preses deed dit op eigen gezag. Hij was al tegen het interne onderzoek door een onafhankelijke commissie.

Blatter liet het interne onderzoek onder leiding van David Will stoppen pal voor de ondervraging van financieel directeur Urs Linzi, een door Blatter aangestelde werknemer van de FIFA. Blatter verklaarde dit te hebben gedaan omdat de vertrouwelijkheid van het interne onderzoek gevaar zou lopen. Lennart Johansson, de Zweedse voorzitter van de Europese voetbalunie UEFA en een van de vice-voorzitters van de FIFA, noemde de handelwijze van Blatter onacceptabel.