Res

In zijn postuum verschenen dichtbundel Kwartjes vallen soms jaren later raakt Herman Brood een teer punt: ,,Waarom noemt men anno 2001 / de meligste muziek r&b / wat ooit stond / voor rhythm & blues.''

Misschien zou Brood zijn mening hebben herzien bij het horen van How I Do, het debuutalbum van de uit Philadelphia afkomstige Res. Vanuit een r&b- en hiphopachtergrond heeft de 23-jarige Shareese Renee Ballard een aantrekkelijk en veelzijdig pop-album gemaakt, met nadruk op melodieuze liedjes en ontspannen dansritmes. Res groeide op met de muziek van Stevie Wonder en Teddy Pendergrass, maar hield haar oren open voor de pop- en rockmuziek van Eurythmics en Pearl Jam. Die ruime visie klinkt onder meer door in het nummer 700 mile situation, een geslaagde combinatie van reggae en r&b. Met de luchtig geproduceerde hit Golden boys en de akoestische-gitaarballade Tsunami is How I Do een frisse plaat, die te laat komt om Herman Brood van zijn arrenbie-fobie af te helpen.

Res: How I Do (MCA/Universal)