Onderschriftenwedstrijd

Op de foto van afgelopen week verorbert een nijlpaard in de dierentuin van Berlijn een boeket bloemen dat hij voor zijn vijftigste verjaardag cadeau heeft gekregen.

,,Door die vermaledijde onderschriftenwedstrijd van jullie is mijn man al dagen nauwelijks aanspreekbaar en prevelt hij enkel flauwe teksten'', schrijft Adeline Joekes uit Oegstgeest. ,,Daarom wil ik terugslaan.''

Ze bedacht: ,,Gewichtige dame bijt het spits af van de Floriade'', maar inzendingen van bijna de helft van de lezers maakten deze vondst tot een platgetreden pad. ,,Hooligan verstoort opening van de Floriade'', is van Frans Kerkhof uit Den Haag.

Met ,,Eerbetoon London Zoo voor Britse Koningin Moeder'', zat ook Jan Pijnappel op een spoor dat vele lezers deelden. Veel van de overige lezers kozen voor de paus met ,,bedaaankt voor die bloemen'', of varianten daarop. De eensgezindheid onder de inzenders maakt het de redactie niet gemakkelijk. De boekenbon gaat naat Ewout Wessels: ,,Nijlpaard Haya vindt eerste kievitsei.''