Niamh Parsons

In een zee van drukte en dikdoenerij rijst de Ierse zangeres Niamh Parsons op als een rots van rust.

Op Heart's Desire, haar vijfde cd in tien jaar tijd, gaat het meer dan ooit om de essentie: op een mooie manier een verhaal vertellen. Soms doet ze dat helemaal alleen, maar meestal met een sobere akoestische begeleiding met een hoofdrol voor gitarist Graham Dunne. Niet alle verhalen zijn even pakkend, maar sommige draai je keer op keer, bijvoorbeeld het liefdesepos The Rigs of Rye en Done with Bonaparte een bestaande deun die door Mark Knopfler van een tekst werd voorzien. Behalve hele en halve traditionals staan er op Heart's Desire ook een paar modernere songs. Een daarvan is Syracuse van Bill Caddick dat qua sfeer enigszins aan het werk van Leonard Cohen doet denken. Wie deze ballades live wil horen krijgt daarvoor deze maand alle kans. Vanavond verschijnt Niamh (spreek uit: `Niev') in De Kom in Nieuwegein en vervolgens tot en met 21 april op een achttal andere podia.

Niamh Parsons: Heart's Desire (Fréa MWCD 4037)