Lijst Pim Fortuyn krijgt zetel erbij

De Lijst Pim Fortuyn stijgt weer licht in de kiezersgunst. PvdA, VVD en CDA daarentegen daalden de afgelopen week enigszins. In de politieke barometer van Interview NSS en Nova staat de PvdA nog steeds op één met 37 zetels. Een week geleden gaven de kiezers die partij twee zetels meer. Het CDA staat op twee met 30 zetels, één minder dan vorige week.

De VVD staat op drie met 26 zetels, ook één minder dan een week geleden. De Lijst Pim Fortuyn lijkt over het dieptepunt heen. De partij zakte vorige week tot zestien zetels, maar krijgt er nu weer zeventien.

Ook D66 krabbelt op. Die partij zou nu acht zetels krijgen, twee meer dan twee weken terug (maar zes minder dan nu). GroenLinks staat op winst: 14 zetels (nu 11).

Als er nu verkiezingen werden gehouden, zouden de paarse partijen samen 26 zetels verliezen. Er zouden twee meerderheidscoalities van drie partijen mogelijk zijn: een centrum-links kabinet van PvdA, CDA en GroenLinks (samen 81 zetels) of een brede centrum-coalitie van PvdA, CDA en VVD (93 zetels).