Kijken: de Floriade

Bezoekers aan de Floriade, vorige week geopend in de Haarlemmermeer, geven hun mening over de grote bloemen- en tuinbouwshow, open tot en met 20 oktober.

De familie De Jong (beiden 77) uit Delft:

Hij: ,,Het is heel goed gedaan, vooral het bloemsierwerk is prachtig. Behalve de bloemen zijn ook de gebouwen mooi. We zijn tien jaar geleden ook bij de vorige Floriade in Zoetermeer geweest.'' Zij: ,,Dat was ook mooi. Bloemen zijn onze hobby, we hebben twee tuinen. Mijn man volgt al 20 jaar bloemschiklessen.''

Quynh Luong en Robert Dascoli uit New York (VS):

Robert: ,,Het is ons eerste bezoek aan Holland, en vlak voor ons vertrek lazen we in de New York Times een artikel over de deze `big flowershow', de Floriade.'' Quynh: ,, Dus dachten we: daar gaan we kijken. Ik ben namelijk een grote fan van botanische zaken. Vooral het gedeelte met de Aziatische gebouwen vond ik erg mooi. En natuurlijk de bloemen.''

Zuster Clarina, zuster Geertruid en zuster Christina, van de missiezusters van Asten (bij Eindhoven): Zuster Clarina: ,,Magnifiek, het was magnifiek. Wonderlijk zo mooi als ze alles aangelegd hebben''. Zuster Geertruid: ,,De bloemen onder dak waren zo mooi. Hoe ze steeds experimenteren en steeds mooiere bloemen krijgen lieten ze goed zien.'' Zuster Christina: ,,We zijn van twaalf tot vier geweest en nog hebben we alles niet gezien. Het is heel groot.''

    • Interviews Paul Steenhuis