Feyenoord vecht gele kaart van Emerton aan

Feyenoord wenst zich niet neer te leggen bij de gele kaart die middenvelder Emerton donderdagavond tijdens de voorspoedige return tegen Internazionale (2-2) kreeg van de Spaanse arbiter Lopez Nieto. De Australiër is daardoor voor de finale op 8 mei in Rotterdam tegen Borussia Dortmund reglementair geschorst. ,,Hij is de dupe van een misverstand tussen de scheidsrechter en de grensrechter'', legde trainer Bert van Marwijk uit. ,,Het zou de grensrechter sieren als hij dat alsnog bij de UEFA aangaf. Op het wedstrijdformulier staat volgens mij geen nadere toelichting. We gaan er alles aan doen om dit ongedaan te maken.''

Emerton kreeg de gele kaart bij het nemen van een hoekschop. Op last van de grensrechter legde hij de bal nog eens goed. Arbiter Lopez Nieto verdacht hem van tijdrekken en deelde meteen geel uit.

Kalou, Tomasson en Van Persie zijn mogelijk morgen voor Feyenoord niet inzetbaar in de topper tegen PSV. Zij ondervonden gisteren hinder van blessures.