Boogerd vierde in Ronde Baskenland

Michael Boogerd eindigde gisteren in de Ronde van Baskenland als vierde na een derde plaats in de afsluitende tijdrit. De eindzege in de vijfdaagse rittenkoers was voor de Spanjaard Aitor Osa.

Osa, leider sinds de derde etappe, was in de ochtendrit attent mee met een ontsnapping die op gang kwam tijdens de beklimming van de Alto de Azurki. De groep bestond verder uit Boogerd, de Spanjaarden Etxebarria en Bayarri en de Australische voormalig mountainbiker Evans. Etxebarria won de sprint, voor Bayarri en Boogerd.

In de afsluitende tijdrit (15,2 km) over geaccidenteerd terrein verraste Boogerd met de derde plaats. De Rabo-renner toonde daarmee aan in goede vorm te zijn. De Nederlander had zelfs enige tijd de snelste tijd op zijn naam staan, maar werd alsnog onttroond: eerst door Bayarri, niet veel later door Etxebarria.