Bedrijven moeten TOP Oss redden

Nog geen uur nadat voorzitter Paul Lansaat had aangekondigd dat surseance van betaling voor TOP Oss onvermijdelijk is, heeft zich gisteren een mogelijke groep redders gemeld bij de betaald voetbalorganisatie uit de Brabantse gemeente. ,,Uiterlijk maandag vijf uur weten we meer'', klonk Lansaat weer enigszins hoopvol.

TOP Oss kampt met een liquiditeitstekort van 400.000 euro. Nadat een reddingsplan geen resultaat had opgeleverd, moest Lansaat gisteren het personeel van de eerstedivisionist uit Oss mededelen dat dinsdag uitstel van betaling zou worden aangevraagd. ,,Dat zou het einde van betaald voetbal in Oss betekenen'', verduidelijkte de voorzitter de dreigende situatie, die zo nijpend is dat de salarisbetalingen inmiddels zijn stilgelegd.

Kort na de bijeenkomst diende mogelijke redding zich alsnog aan. ,,Namens een groep ondernemers heeft zich iemand bij ons gemeld. Het is een bekende. Zijn verhaal kwam er op neer dat een aantal mensen heeft besloten dat de club absoluut niet ten onder mag gaan.''

Maandagmiddag wil Lansaat weten of de benodigde financiële middelen beschikbaar komen. Mocht het plan mislukken en er inderdaad surseance moet worden aangevraagd, dan zal TOP Oss met hulp van het saneringsfonds van de KNVB het seizoen afmaken.

Het elftal van TOP Oss verloor gisteravond thuis pas in de blessuretijd door een treffer van Slot van koploper FC Zwolle: 3-2. TOP Oss blijft door dit resultaat op de laatste plaats staan van de eerste divisie.