& Yet & Yet

Instrumentale bands hebben soms een bijzondere verhouding met letter en woord. Ook bij Do Make Say Think wordt geen woord gezongen en dan krijg je albumtitels als & Yet & Yet.

De Canadese groep deelt volgende week donderdag het podium van Paradiso met het bekendere Godspeed You Black Emperor! en valt in dezelfde categorie van instrumentale, experimentele `postrock'. Toch heeft Do Make Say Think meer van doen met de onderkoelde esthetiek van de vroege Tortoise, een voortrekker van dit ietwat ingeslapen genre. De troef van de dubbele drumbezetting wordt weinig spectaculair maar des te zinniger uitgespeeld, terwijl subtiele geluidsmanipulaties de rol van de studio benadrukken. De vaak dromerige, ingetogen sferen worden soms ruw onderbroken door een wild uithalende gitaar, waaruit blijkt dat de band weliswaar postrock maakt, maar de rock nog niet voorbij is. En hoewel het niet mee moet vallen om telkens nieuwe titels te verzinnen voor instrumentale nummers, laat de groep met openingsnummer Classic Noodlanding toch maar mooi weten dat men al eerder in Paradiso stond.

Do Make Say Think: & Yet & Yet (Constellation CST020-2) distr. Konkurrent