Vluchtelingen terug naar Afghanistan

De afgelopen vijf weken zijn 203.000 Afghaanse vluchtelingen vanuit Pakistan teruggekeerd naar hun vaderland. Dat zegt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Tegelijkertijd maken de Verenigde Naties zich zorgen over de toenemende onveiligheid in Afghanistan. Deze week werd een Afghaanse medewerker van de VN-voedselorganisatie FAO in zijn slaapkamer in zijn woonplaats Mazar-i-Sharif door drie onbekenden doodgeschoten. De laatste tijd zijn diverse VN-medewerkers gedood die in het noorden van het land werkzaam zijn. Soldaten van de internationale vredesmacht hebben in de buurt van Kabul 151 raketten van Chinese makelij aangetroffen. Enkele vermoedelijke leden van de Talibaan en Al-Qaeda zijn gearresteerd. Ook zijn nieuwe arrestaties verricht in verband met een complot om de regering te ondermijnen.