Feestvreugde met chocolade-eitjes

Een tijdje geleden al vond ik het enigszins onthutsend dat bij de plaatselijke snackbar, oliebollenkraam en McDonald's geen bruine beestjes (alias mussen) meer `bedelden' om je laatste hamburger of berlinerbol, maar toen er ook nog eens een grootscheepse mussen-tel-actie op touw werd gezet, werd mijn vermoeden bevestigd: de mus was aan het uitsterven.

Nu was dit vermoeden grotendeels alleen gevestigd op mijn eigen waarnemingen, en ik heb dan ook nooit stellig beweerd dat `de mus aan het uitsterven was'. Toch was ik blij ontroerd toen ik ineens, op een mooie paasochtend, de tuin inliep en wel vijf, tien... vijftien prachtige zo op het eerste gezicht ook gezonde mussen telde! Wat geweldig! Om mijn feestvreugde (lees: vijftien pure chocolade-eitjes) met alle lezers te delen, hier dan dus Mijn Brief.

Plaats: Garnwerd (dat ligt in de provincie Groningen).

Tijdstip: omstreeks 8.30 uur.

Aantal Gesignaleerde Mussen: plusminus vijftien.

Als je zelf ook wel een keer vijftien chocolade-eitjes achter elkaar wilt eten, kun je ook meeuwen of kraaien tellen, natuurlijk.

Eigen nieuws van Isolde van Meerwijk (15 jaar), Garnwerd