Bestuur van MVV: voetbalclub wil zelfstandig blijven

MVV wil zelfstandig blijven. De besprekingen over samenwerking met Roda JC en Fortuna Sittard gaan onverminderd door, maar het bestuur in Maastricht gaat uit van het voortbestaan van de honderdjarige voetbalclub. De directie van MVV heeft dit in een besloten vergadering aan vertegenwoordigers van twee supportersgroeperingen laten weten. Gisteravond werden circa 250 supporters in stadion De Geusselt nader ingelicht over de plannen. De clubleiding laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar het financieel draagvlak voor een zelfstandig MVV. De resultaten daarvan zullen mogelijk al in de loop van volgende week openbaar worden gemaakt.

De supporters van MVV willen, net als de supporters in Kerkrade en Sittard, onder geen beding dat de clubs tot FC Limburg fuseren. Zij beschouwden het bestuur van de Maastrichtse nummer veertien van de eerste divisie als ,,verraders'' nadat bekend was geworden dat op 23 maart de gesprekken over een samengaan waren geopend.