Voorkeur Muziek

Tango-Opera

De tango-opera Maria de Buenos Aires (1968) van Astor Piazolla, wordt uitgevoerd door het Ensemble TangoSeis met zang en dans en met de fameuze Italiaanse diva Milva in de titelrol. Het verhaal is eenvoudig: Maria is gestorven en haar geest wordt opgeroepen, waarna herinneringen aan Maria ook haar leven terugroepen. Aan het slot baart Maria's schaduw een nieuwe Maria.

16 april 20u15 Concertgebouw Amsterdam. Res 020-6718345.

Elvis Costello

Costello belooft dat hij met zijn nieuwe album terugkeert naar de beginjaren van ruwe pubrock en directe teksten. Dat staat nog te bezien, nadat we hem bij Barend & Van Dorp zagen optreden met een sampler en een elektrische gitaar, waarmee hij vooral beïnvloed leek door de artrock van de Newyorkse Knitting Factory.

15 april 20u30 Paradiso, Amsterdam.

Shane MacGowan

Dat hij nog leeft is een wonder, want de voormalige zanger van The Pogues heeft zijn leven vooral gewijd aan drank, folkmuziek en rock & roll. Meestal in die volgorde, dus wat zijn concerten met de begeleidingsgroep The Popes voor gaan stellen valt niet vooraf te voorspellen.

17 april 013, Tilburg, 18 april Melkweg, Amsterdam.