Real onttroont Bayern met superieur spel

Real Madrid heeft zich door een 2-0 op Bayern München geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Manchester United versloeg Deportivo, maar zag Beckham met een gebroken middenvoetsbeentje uitvallen. Zijn WK-deelname is onzeker.

In een kletsnat Bernabeu-stadion revancheerde Real Madrid zich voor de uitschakeling van vorig seizoen door titelhouder Bayern München in de Champions League. Een jaar eerder werd de Duitse kampioen door de Spaanse kampioen uitgeschakeld. In beide gevallen werd de winnaar van het onderlinge duel winnaar van de Champions League. Beide topclubs stonden voor de achtste keer in twee jaar tegenover elkaar. Bayern won zes van de vorige zeven duels.

Real speelt eind deze maand in de halve finale twee keer tegen aartsrivaal Barcelona, dat dinsdag te sterk bleek voor Panathinaikos. In de andere halve eindstrijd speelt Manchester United tegen Bayer Leverkusen, dat Liverpool uitschakelde. De finale wordt medio mei in Glasgow gespeeld.

Bayern verdedigde gisteren een 2-1 voorsprong tegen Real Madrid, dat in de uitwedstrijd in München de zege uit handen gaf door lankmoedig spel. In de return was Real gebrand op revanche. Met wervelend aanvalsspel werd Bayern van het veld gevoetbald. Met de Franse ster Zidane als onbetwiste uitblinker creëerde de thuisploeg in de beginfase enkele grote kansen. Raúl en Morientes misten bijna voor open doel.

Halverwege de tweede helft kreeg Real de verdiende voorsprong. Nadat Zidane de bal na een schitterende aanname met een fraaie krul tegen de kruising van paal en lat had geschoten, scoorde Helguera uit een voorzet van Roberto Carlos. Gutti bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 2-0.

Aan deze treffer ging een overtreding van aangever Raúl vooraf. Hij sloeg de Duitse verdediger Linke met een elleboogstoot tegen de grond. Bayern protesteerde tevergeefs. De gemoederen raakten nog meer verhit, nadat Effenberg van Bayern in de eerste helft bij de hoekvlag al door een muntstuk uit het publiek was geraakt.

In blessuretijd kreeg de Bosniër Salihamidzic van Bayern een rode kaart na een charge op Solari. De Portugees Figo, net teruggekeerd na twee maanden blessureleed, was toen al uitgevallen met een schouderkwetsuur.

Op Old Trafford was de blessure van Beckham het gesprek van de avond. United had na een 2-0 uitzege weinig meer te vrezen van Deportivo. De 3-2 thuiszege was goed voor het zelfvertrouwen. Beckham werd in de eerste helft hard geraakt door de Argentijnse verdediger Duscher van Deportivo. De aanvoerder van het Engelse elftal brak een middenvoetsbeentje en is zes tot acht weken uitgeschakeld.

Zijn deelname aan het wereldkampioenschap, dat 31 mei begint, is daardoor onzeker geworden. Vorige week werd Beckham door de Spanjaard Tristan van Deportivo uit het veld geschopt. Deze dader werd op Old Trafford getrakteerd op een hels fluitconcert.