Omstreden voetballer geveld door kaakslag

Jonathan Woodgate van de Engelse voetbalclub Leeds United komt de rest van het seizoen niet meer in actie. De verdediger liep dinsdagnacht een gebroken jukbeen op bij een vechtpartij met een onbekende. Het slachtoffer weigerde gisteren te reageren op de toedracht van het handgemeen.

De 22-jarige voetballer werd in december veroordeeld tot honderd uur dienstverlening voor zijn aandeel in het molesteren van een Aziatische student. Daarbij waren nog drie spelers van Leeds betrokken. Woodgate verloor door de affaire zijn plaats in de Engelse nationale ploeg.

De clubleiding beboette hem en gaf hem een laatste waarschuwing. Bondscoach Sven-Göran Eriksson maakte bekend dat hij Woodgate voorlopig niet selecteert. Vorige week werd de speler opnieuw veroordeeld, ditmaal voor te hard rijden. Hij moest zijn rijbewijs voor een halfjaar inleveren.

Twee voetballers van Chelsea, John Terry (21) en Jody Morris (23), zijn op borgtocht vrijgelaten. Beide jeugdinternationals moeten zich op 7 juni tegenover de rechter verantwoorden voor de vermeende molestatie, begin dit jaar, van een uitsmijter van een nachtclub, samen met verdediger Des Byrne (20) van Wimbledon. De voetballers ontkennen de aanklacht. Terry en Byrne zouden het slachtoffer met een fles te lijf zijn gegaan. De man raakte zwaargewond.