Gezondheidszorg

In zijn column van 6 april geeft de heer Bomhoff ons een kleine selectie van statistiekjes die moeten aantonen dat we nog veel meer geld aan gezondheidszorg moeten uitgeven dan we al van plan zijn.

Ik vraag me af wanneer iemand de moed opbrengt om te zeggen dat alles wat kan nog niet hoeft. Bejaarden verwaarlozen om een exorbitant dure behandeling van iemand anders te bekostigen? Nee, dan betalen we toch allebei?

Struisvogelpolitiek! Sluit de ogen maar voor de anonieme `verliezers' in de wachtlijst, voor alle prioriteiten elders die moeten wijken. De vraag naar zorg is oneindig. Het eeuwige leven op bestelling. Moderne werkwijzen en technieken moeten en kunnen betere zorg opleveren, en voor meer patiënten, geen duurdere zorg. Zo'n stelling uitwerken zou interessanter zijn dan gelijkhebberig anderen te kritiseren