Winstval VD Moolen

De nettowinst van het hoekmansbedrijf Van der Moolen is in het eerste kwartaal bijna gehalveerd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit heeft Van der Moolen, dat sinds kort behoort tot de 25 grootste bedrijven op de effectenbeurs, vandaag bekend gemaakt.

Over de eerste drie maanden van 2002 heeft Van der Moolen circa 17,5 miljoen euro winst gemaakt. Vorig jaar stond voor die periode 30,8 miljoen euro genoteerd. Vorig jaar daalde de winst van Van der Moolen ook al fors. Op de Amsterdamse effectenbeurs verkochten beleggers massaal hun aandelen in Van der Moolen. De koers daalde met 10 procent tot 29,70 euro.

Van der Moolen wijt het slechtere resultaat vooral aan de lagere handelsvolumes op de beurzen waar het bedrijf actief is. Behalve op Euronext, handelt het bedrijf ook op de New Yorkse effectenbeurs. ,,De factoren die ons financiële resultaat vorig jaar [negatief] beïnvloedden waren ook in de eerste drie maanden van dit jaar te zien'', zegt bestuursvoorzitter F. Böttcher in het persbericht. ,,Vooral de afname van het handelvolume in onze belangrijkste markten is dit jaar verder versneld.''

Van der Moolen maakt zijn kwartaalcijfers officieel pas op 2 mei bekend. Woensdag is de jaarvergadering.