Nieuwe bundel gedichten van Vasalis populair

Van de postume dichtbundel van M. Vasalis De oude kustlijn zijn in vijf weken 35.000 exemplaren verkocht. Volgens uitgever Van Oorschot is dat ,,uitzonderlijk'' voor een dichtbundel. ,,Zelfs voor romans en verhalenbundels is 35.000 erg veel. Alleen Het bureau van Voskuil haalt bij ons zulke verkoopcijfers'', aldus een woordvoerster. ,,Bovendien is het bijzonder, omdat de dichteres geen promotie meer kan maken voor de bundel.'' De populariteit van De oude kustlijn heeft volgens haar te maken met het kleine oeuvre van Vasalis (1909-1998). Tijdens haar leven zijn drie bundels verschenen: Parken en woestijnen (1940), De vogel Phoenix (1947) en Vergezichten en gezichten (1954), met bij elkaar nog geen honderd gedichten. Enkele jaren voor haar dood besloot ze een nieuwe bundel samen te stellen. Ze vroeg haar kinderen het werk af te maken en gaf hen de titel De oude kustlijn mee. De nieuwe bundel bevat zowel recent werk als vroegere gedichten.