Kerrie kippenlevers met yoghurt

Eet bij dit gerecht voor 2 personen gekookte rijst of warm Turks brood of pitas. Bereiding: roer de kerrie door de yoghurt. Maak de kippenlevers schoon. Verwijder velletjes en andere ongerechtigheden. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken. Snijd de bleekselderij in stukjes van een halve centimeter. Snipper de gepelde ui. Rasp de gemberwortel zeer fijn. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig. Voeg de tomaatstukjes, bleekselderij en knoflook uit de knijper toe. Laat deze even meebakken.

Roer dan de gember en sambal door dit mengsel en laat alles op een laag vuur enkele minuten sudderen. Voeg eventueel, als het mengsel niet smeuïg genoeg is, een beetje water of kippenbouillon toe. Doe nu de kippenlevers in de pan en bak deze in ongeveer 8 minuten nèt gaar. De levertjes moeten binnenin roze van kleur zijn. Schep de levertjes tijdens het bakken regelmatig om. Roer ten slotte de yoghurt door dit gerecht. Breng op smaak met zout. Dien op zodra de yoghurt warm is.