ING favoriet bij PGGM

Aandelen van bank en verzekeraar ING zijn de favoriet van pensioenfonds PGGM (zorg- en welzijnwerkers) in het mondiale bedrijfsleven. Dit blijkt uit het jaarverslag van PGGM, dat als eerste grote Nederlandse pensioenfonds, een top-10 beleggingen vermeldt.

PGGM bezit bijna 0,9 procent van alle ING-aandelen. De ING-aandelen waren eind afgelopen jaar 490 miljoen euro waard, dat is 2,2 procent van PPGM's in aandelen belegde vermogen.

Het ING-bezit dateert uit 1993 toen PGGM het staatsbelang van zeven procent in ING kocht. Sindsdien is het grootste deel verkocht. In die jaren bedroeg het ING-belang tot wel 15 procent van de aandelenportefeuille van PGGM, dat tot nu toe naar verluidt een rendement boekte van zo'n 350 procent.

Dit jaar maakte PGGM tot nu toe een rendement op haar vermogen van 1,1 procent.

pggm: pagina 18