DaimlerChrysler haalt winst niet

Het herstel van DaimlerChrysler zal meer tijd in beslag nemen dan was voorzien. Topman Jürgen Schrempp maakte vanochtend op de aandeelhoudersvergadering in Berlijn bekend dat de in februari voor 2002 voorspelde winst voor belasting van 2,6 miljard euro niet zal worden gehaald. Eerder had DaimlerChrysler voor 2002 nog een winst voor belasting voorspeld van ruim 5 miljard euro. Oorzaak is volgens Schrempp de trage groei van de Amerikaanse economie, waardoor de noodlijdende Daimler-divisies in de VS, Chrysler en Freightliner (trucks), zich minder snel herstellen dan was verwacht. Mercedes-Benz (personenwagens) realiseerde echter ook in het eerste kwartaal van 2002 een topverkoop in de Verenigde Staten. Beleggers straften het nieuws genadeloos af. De koers van DaimlerChrysler daalde vanochtend op de beurs van Frankfurt 2,9 procent naar 48,65 euro.