Conny Vandenbos (65) overleden

De zangeres Conny Vandenbos is zondag op 65-jarige leeftijd overleden. Dit is vandaag bekend geworden. Kortgeleden werd bij haar een uitgezaaide longkanker geconstateerd. Vanochtend is ze in kleine kring begraven.

Conny Vandenbos was vooral bekend van Nederlandse succesliedjes als Ik ben gelukkig zonder jou, Roosje, m'n roosje en Sjakie van de hoek. Sinds de jaren tachtig werkte ze ook als presentatrice van radioprogramma`s, waarin veel Nederlandstalig repertoire werd gedraaid. Eind vorig jaar vierde ze haar 40-jarig artiestenjubileum met een cd, die mede bedoeld was om een comeback te maken.

Ik ben gelukkig zonder jou was in 1966 haar eerste grote hit. Het nummer werd in 1999 in een rede van dr. M. Meijer aan de universiteit van Maastricht genoemd als voorbeeld van de manier waarop de lichte muziek een voortrekkersrol speelde bij de tweede feministische golf in Nederland.

In 1965 deed Conny Vandenbos met het liedje 't Is genoeg mee aan het Eurovisie Songfestival, waar ze als elfde eindigde. Ze was van plan op 13 mei op te treden op een alternatief Songfestivalgala in Utrecht, als reactie op het feit dat Nederland deze keer niet mag meedoen.

necrologie: pagina 11