Weer uitstel bij Landis

Telecom-dienstverlener Landis heeft opnieuw de publicatie van zijn jaarcijfers, voor vanochtend op het programma, uitgesteld. Het in grote moeilijkheden verkerende bedrijf heeft tot uitstel besloten omdat de besprekingen over de verkoop van de distributietak nog niet tot resultaat hebben geleid. Deze verkoop is volgens het bedrijf een belangrijk onderdeel ,,van de verdere strategie van Landis en tevens van invloed op de jaarcijfers 2001''. Landis besloot vorige maand de publicatie van de resultaten ook al uit te stellen toen de geplande verkoop van de distributieactiviteiten aan het Zuid-Afrikaanse Datatec niet doorging. Het bedrijf zegt op korte termijn met nadere berichtgeving te komen.

Een woordvoerder van de Amsterdame effectenbeurs toonde zich vanochtend ongelukkig met het nieuwe uitstel. ,,Het verdient zeker geen schoonheidsprijs''. Vorige maand kreeg Landis al een waarschuwing van de beurs omdat het bedrijf te laat met informatie over een emissie was gekomen.