Vaccinatie in Noord-Holland

De Noord-Hollandse gemeente Opmeer laat alle kinderen van zeven maanden tot achttien jaar uit het dorp De Weere met spoed inenten tegen meningokokken. Ook alle kinderen van de plaatselijke basisschool die afkomstig zijn uit andere dorpen en hun broertjes en zusjes worden ingeënt. Het gemeentebestuur heeft dit gisteren, na overleg met de GGD, besloten. In totaal gaat het om ongeveer 300 kinderen. Aanleiding voor de inenting is het overlijden van een 6-jarig meisje uit De Weere aan de gevolgen van de meningokokbacterie. Ook haar 2-jarige buurmeisje raakte besmet. Zij is aan de beterende hand.

De vaccinatie loopt vooruit op de start van de landelijke vaccinatiecampagne in juni. Volgens een woordvoerder van de GGD is de hevige onrust die is ontstaan na het overlijden van het meisje de aanleiding geweest om op deze campagne vooruit te lopen.