Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Aandacht voor de begrafenis van de queen-mum die van traditie en ceremonie hield. Verder een portret van de vredesbeweging in Israël. Ned.1, 20.30-21.05u.

Koppen. O.m. aandacht voor Pim Fortuyn die een Belgische cameraploeg in zijn Rotterdamse herenhuis liet filmen. Hij praat over zijn bezoeken aan een psychotherapeut en zijn liefdesleven. VRT, 21.40-22.15u.

Voor je kiezen. Lijsttrekker Pim Fortuyn wordt door een driekoppig panel aan de tand gevoeld over zijn geloofwaardigheid. Ned.1, 22.25-23.05u.

Nova. Uitgebreid gesprek met overste R. Franken – in 1995 majoor en plaatsvervangend commandant van Dutchbat – naar aanleiding van de presentatie morgen van het rapport over Srebrenica. Verder een reportage over illegaal racen. Ned.3, 22.30-22.55u.

Barend & Van Dorp. Gasten zijn oud-minister van Economische Zaken Hans Wijers en galeriehouder Herman Krikhaar. RTL4, 22.30-23.30u.

Presentatie rapport Srebrenica. Rechtstreeks verslag van de presentatie van het rapport over de val van de moslimenclave Srebrenica. Morgen, Ned.2, 11.58-13.40u.

DOCUMENTAIRE

Werken aan werk: Artiestenleven. Zie tv-vooraf. Ned.3, 21.00-21.30u.

Het andere gezicht. Over de verdwenen stukken in de videobeelden over Srebrenica van de Servische journalist Zoran Petrovic. Hij was een van de weinige burgers die de traumatische gebeurtenissen in juli 1995 hebben vastgelegd. Ned.1, 23.05-23.28u.

Import: Labyrinth of truth. Zweedse documentaire over Sofia Montenegro wier vader generaal was tijdens het bewind van dictator Anastasio Somoza in Nicaragua. Hij werd in 1979 door guerrillastrijders geëxecuteerd. Twintig jaar later gaat ze op zoek naar de waarheid. Ned.3, 23.55-0.57u.

SPORT

Voetbal. Voorbeschouwing en een rechtstreeks verslag van de wedstrijd Barcelona tegen Panathinaikos in de Champions League. Voorts een uitgebreide samenvatting van Bayer Leverkusen tegen Liverpool. Ned.2, 20.25-23.45u.

FILM

Le fruit défendu (Henri Verneuil, 1952, Fr.). Respectabele verfilming van Georges Simenon's Lettre à mon juge brengt een van de weinige serieuze rollen van Fernandel. Getrouwde plattelandsdokter krijgt affaire met jonge prostituee Françoise Arnoul. TV5, 18.15-19.55u.

Mercury Rising (Harold Becker, 1998, VS). In nogal fantasieloze formulefilm ontfermt de in ongenade gevallen FBI-agent Bruce Willis zich over een 9-jarig autistisch jongetje dat per ongeluk een ultra-geheime militaire code heeft gekraakt en daarom op de hielen wordt gezeten door een complete politiemacht. Het jochie is een exacte miniatuurversie van Dustin Hoffmans Rain Man. SBS6, 20.30-22.30u., met reclame.

The Cable Guy (Ben Stiller, 1996, VS). Relatief minder succesvol, zwartkomisch vehikel voor Jim Carrey. Als psychopatische kabelmonteur confisqueert hij het leven van alleenstaande architect Matthew Broderick. V8, 20.30-22.15u., met reclame.

Rocky (John G. Avildsen, 1976, VS). Onverwacht succesvol, low budget-boksersmelodrama markeerde begin van scenarist-hoofdrolspeler Sylvester Stallone's zegetocht als Rocky en Rambo. Ouderwets populistisch sprookje over gesjochte Italiaanse bokser uit Philadelphia die zelfrespect herwint en de top bereikt. BBC1, 0.15-2.15u.

. James and the Giant Peach (Henry Selick, 1996, VS). Verfilming van eerste, surrealistische kinderboek van Roald Dahl, De reuzenperzik, combineert speelfilm met driedimensionale animatie. Weesjongen ontvlucht zijn gemene tantes in een perzik. Morgen, Yorin, 13.10-14.30u.

. Madelief: Krassen in het tafelblad (Ineke Houtman, 1998, Nederland). In eerste speelfilm, na twee tv-series, is de aan Guus Kuijer ontleende titelheldin tien jaar. Ze leert na de dood van oma het platteland en opa (Rijk de Gooyer) pas goed kennen. Morgen, Ned.3, 13.40-15.05u.

RADIO

Kunststof. Directeur van het Gronings Museum K. van Twist praat over de succesvol afgesloten tentoonstelling met schilderijen van Ilja Repin. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Literair variété en na elven een gesprek met Bas Haring over zijn boek Kaas en de evolutietheorie. En Afrikaanse popmuziek. 747AM, 22.02-24.00u.