Knopper mag weg van Ajax-coach

Richard Knopper mag vertrekken bij Ajax. De 24-jarige middenvelder heeft van trainer Ronald Koeman te horen gekregen dat hij ook volgend seizoen niet hoeft te rekenen op een basisplaats bij de Amsterdamse voetbalclub. De coach geeft op de positie van aanvallende middenvelder vooralsnog de voorkeur aan Rafael van der Vaart en Steven Pienaar. De eerste herstelt nog altijd van een blessure aan zijn knie en keert waarschijnlijk dit seizoen niet meer terug in de selectie van de koploper.

Knopper heeft nog een contract dat hem tot medio 2005 aan Ajax bindt. De clubleiding zal de komende weken meehelpen bij het zoeken naar een nieuwe werkgever voor de geboren Rijswijker, zo heeft Knopper te horen gekregen.

Zelf geeft de middenvelder de voorkeur aan een buitenlandse club. Knopper is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Ajax. Hij debuteerde in het seizoen 1997-'98 onder trainer-coach Morten Olsen. Deze jaargang kwam Knopper in de competitie slechts twaalf keer in actie voor Ajax. Daarin scoorde hij één keer, in de thuiswedstrijd tegen Willem II (4-1). Knoppers beste seizoen was 1999/00 toen hij in 33 competitieduels vijftien keer scoorde.

Ajax hoopt Ahmed `Mido' Hossam niet af te hoeven staan voor een interland van het olympisch elftal van Egypte, dat volgende week aantreedt tegen Frankrijk. In de cruciale fase van het seizoen zegt de clubleiding de 19-jarige spits niet te kunnen missen.