Duel zonder publiek

FC Haarlem en Stormvogels/Telstar maken hun gestaakte wedstrijd op dinsdagmiddag 16 april in Haarlem af. De voetbalbond KNVB heeft besloten geen publiek toe te laten bij het duel uit de eerste divisie, dat slechts vijftien minuten zal duren.

Scheidsrechter Roelof Luinge staakte het duel op 31 maart na 75 minuten na beledigende spreekkoren vanaf de tribune. Speler Germaine Levant van Stormvogels, die een half jaar geleden betrokken was bij een verkeersongeval waarbij een vrouw haar ongeboren kind verloor, werd door de aanhang van Haarlem uitgescholden voor `moordenaar'.

De KNVB vindt dat het duel moet worden afgemaakt omdat het resultaat nog van belang kan zijn voor de stand en de vierde periodetitel. Toen Luinge de wedstrijd staakte, stond het 2-0 voor Stormvogels.

Haarlem heeft vorige week besloten tot het einde van dit seizoen een legitimatieplicht voor alle bezoekers in te voeren. De club hoopt zo de 58 relschoppers te weren die verantwoordelijk waren voor de supportersproblemen.