C. Weeber `gevraagd'

Leefbaar Rotterdam heeft architect Carel Weeber gevraagd wethouder van ruimtelijke ordening te worden. Weeber heeft een weekend over het verzoek nagedacht, maar sloeg het gisteren af. Als reden geeft hij op dat hij onlangs naar Amsterdam is verhuisd. Ook wil hij de vrijheid hebben om een aantal maanden per jaar op de Antillen te zijn, waar hij vandaan komt.

Weeber is mede-oprichter van het prominente Amsterdamse bureau de Architecten Cie. Hij is voorzitter van de Bond van Nederlandse Architecten geweest en is nu aan de TU Delft verbonden. Weeber is een controversiële architect. Hij ontwierp onder meer de Zwarte Madonna in Den Haag en de Rotterdamse gevangenis De Schie.

Leefbaar Rotterdam krijgt ook een wethouder veiligheid, in feite een nieuwe portefeuille. Tot nu toe was dit een onderdeel van de portefeuille sociale zaken. Voor dit wethouderschap is Rabella de Faria, oprichtster van luchtvaartmaatschappij Faravia en raadslid namens Leefbaar Rotterdam, een mogelijke kandidaat.