Antinori: `ver gevorderd'

De Italiaanse gynaecoloog Severino Antinori bevestigt in het aprilnummer van het populair-wetenschappelijke Scientific American dat hij ver gevorderd is met het klonen van mensen.

De arts zegt dat hij in een experiment ,,ergens in Azië'' via klonen een twintigcellig menselijk embryo heeft verkregen. Menselijke klonen (bedoeld voor de winning van stamcellen) van het Amerikaanse bedrijf Advanced Cell Technology bereikten vorig jaar het zescellig stadium. Antinori verklaart dat de experimenten worden betaald door ,,rijke Arabische en Aziatische mannen.'' Gisteren werd bekend dat een vrouw in een experiment van Antinori reeds acht weken zwanger zou zijn van een kloon. De beweringen van de kloonarts zijn niet te controleren omdat hij weigert de details van het onderzoek vrij te geven.