Tennisploeg Frankrijk op valreep door

De Franse tennissers hebben zich opnieuw geplaatst voor de halve finales van het landentoernooi om de Davis Cup. De titelverdediger won in Pau ternauwernood van Tsjechië: 3-2. Het beslissende punt kwam op naam van Fabrice Santoro, die in een marathonpartij Bohdan Ulihrach versloeg.

In de halve eindstrijd stuit Frankrijk op de Verenigde Staten, dat Spanje versloeg. In de andere halve finale spelen Rusland en Argentinië, na zeges op respectievelijk Zweden (4-1) en Kroatië (3-2).

Santoro groeide na een zwaar bevochten strijd met Ulihrach in het Palais des Sports uit tot de held van Frankrijk, dat zich vorig jaar ten koste van Nederland voor de finale plaatste. Nadat de aan zijn lies geblesseerde Sébastien Grosjean in zijn tweede enkelpartij van Jiri Novak verloor (6-3, 1-6, 3-6 en 1-6), moest hij voor de Fransen tegen Ulihrach de wedstrijd beslissen.

Santoro trok de eerste twee sets naar zich toe, maar bracht zichzelf daarna in de problemen. Ulihrach vocht zich terug in de wedstrijd door de derde en vierde set te winnen. Maar in de vijfde en beslissende set trok Santoro, met de steun van de Franse toeschouwers, de wedstrijd alsnog met 6-3 naar zich toe.