Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Over de behandelmethode en een portret van een vijfjarig aidspatiëntje. Met een kostbare en zeer intensieve behandeling blijkt het afweersysteem volledig te kunnen herstellen. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Aandacht voor staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Monique de Vries die volgens Justitie verantwoordelijk is voor een groot milieuschandaal in Zuid-Limburg, maar niet strafrechtelijk vervolgbaar. Verder een portret van Maron, een 10-jarig meisje dat vlakbij Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever woont. Ned.1, 20.32-21.02u.

Nova. Onder meer een gesprek met de oud-premier van Israël Benjamin Netanyahu die vindt dat Europa zich niet met de crisis in het Midden-Oosten mag bemoeien en de rechterlijke uitspraak tegen de Rotterdamse imam El-Moumni. Ned.3, 22.33-23.05u.

Begrafenis Queen mum. Rechtstreeks verslag van de begrafenis van de Britse koningin-moeder Elizabeth, die 30 maart op een leeftijd van 101 jaar overleed. Groot-Brittanniëkenner Arnold Bakker van het Instituut Clingendael en militair deskundige Thijs van Leeuwen geven commentaar. De overleden koningin-moeder wordt vanuit Westminister Abbey overgebracht naar St George's Chapel op Windsor Castle, waar zij naast haar echtgenoot koning George VI wordt begraven. Morgen, BBC1, 10.00-14.40u. & Ned.2, 11.50-14.35u.

DOCUMENTAIRE

DNW - rooksignalen uit de nieuwe wereld. Aandacht voor de financiële en economische crisis in Argentinië. De middenklasse weet er niet mee om te gaan en verliest alle zekerheden. Ned.3, 20.30-21.25u.

AMUSEMENT

Studio Spaan. Eerste aflevering van een nieuwe serie satirische sportprogramma's met Henk Spaan, Diederik van Vleuten & Erik van Muiswinkel. Ned.3, 21.25-22.00u

Flogiston. Gasten zijn de hoogleraar in de psychologie van eetstoornissen Anita Jansen en de zojuist afgestudeerde historicus Thijs Voskuilen die beweert dat de apostel Paulus een geheim agent was in dienst van de Romeinen. Ned.3, 23.15-23.55u.

FILM

The Promise (Gilbert Cates, 1979, VS). Tienermelodrama varieert op Random Harvest. Na plastische chirurgie wordt Kathleen Quinlan niet meer herkend door vroegere geliefde Stephen Collins. Net5, 20.30-22.05u., met reclame.

Unlawful Entry (Jonathan Kaplan, 1992, VS). Eenvoudige thriller. Echtelieden Kurt Russell en Madeleine Stowe worden geterroriseerd door psychopatische politieman Ray Liotta. V8, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

. Mein langsames Leben (Angela Schanelec, 2001, Duitsland). Derde speelfilm van prominente Duitse cineaste figureerde in het hoofdprogramma van het laatste Filmfestival van Rotterdam. Tegelijk melancholieke en afstandelijke maar altijd terloops-zorgvuldige observaties van een aantal ogenschijnlijk onopvallende levens gedurende een zomer in Berlijn. ZDF, 23.55-1.15u.

Betrayal of the Dove (Strathford Hamilton, 1993, VS). Thriller vol leugens en bedrog. Van alcoholist gescheiden Helen Slater wordt door goede vriendin Kelly LeBrock gekoppeld aan dokter Billy Zane. BBC1, 1.40-3.10u.

. Missing Link (Ger Poppelaars, 1999, Belg./Ned.). Tweede speelfilm van Poppelaars werd met enige aarzeling als een kinderfilm gepresenteerd, bleek even sympathiek als charmant en onbeholpen en werd – ten onrechte – door het publiek zo'n beetje genegeerd. Doortimmerd scenario van Timo Veltkamp voorziet in ontdekkingsreizen op meerdere niveaus. Die van een 11-jarig weglopertje, op zoek naar zijn herkomst voert ons uitgebreid naar de jaren vijftig. Dinsdag, Ketnet, 9.25-10.55u.

Le fruit défendu (Henri Verneuil, 1952, Frankrijk). Respectabele verfilming van Georges Simenon's Lettre à mon juge geeft een van de weinige serieuze rollen van Fernandel te zien. Getrouwde dokter krijgt affaire met jonge prostituee. Morgen, TV5, 14.15-16.00u.

RADIO

Kunststof. Gesprek met sportjournalist Paul Onkenhout, auteur van onder meer de sportcolumn De Twaalfde man in de Volkskrant. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na uitzicht van verslaggeefster Aldith Hunkar verklaren P.F. Thomése en Jacob Groot het `meisjesverschijnsel' aan de hand van popplaatjes. In het tweede uur vertelt dichter K. Michel over zijn poëtische productie. 747AM, 22.03-24.00u.