Oprah kan geen goed boek vinden

De Amerikaanse tv-presentatrice Oprah Winfrey vindt het steeds moeilijker om voor haar boekenclub boeken te vinden die ze ,,aboluut wil delen'' met haar kijkers. Ze zal daarom minder vaak een boek aanbevelen. Ze koos onlangs de roman Sula van Toni Morrison als de 46ste selectie van haar boekenclub. Sula gaat over de vriendschap tussen twee zwarte vrouwen en verscheen in 1973. Morrison kreeg in 1993 de Nobelprijs voor literatuur. Uitverkiezing door Oprah betekent in de Verenigde Staten dat het boek gegarandeerd een bestseller wordt. Volgens een woordvoerder van Winfrey heeft de beslissing om minder boeken te selecteren niets te maken met de terughoudende reactie van de auteur Jonthan Franzen toen zijn The Corrections vorig najaar werd geselecteerd. Franzen vreesde dat het een deel van zijn lezers zou afschrikken. In een toelichting zei Winfrey dat ze boeken in haar tv-show zal blijven behandelen, als ze het gevoel heeft dat deze haar aanbeveling van harte waard zijn.