Inter verliest ook thuis van Atalanta

Drie dagen na de 1-0 thuisnederlaag tegen Feyenoord heeft Internazionale op eigen veld met 2-1 verloren van middenmoter Atalanta Bergamo. De koploper in Italiaanse voetbalcompetitie verspeelde drie dure punten. Met nog vier speelronden heeft Inter twee punten voorsprong op AS Roma en drie punten op Juventus.

In tegenstelling tot het UEFA-Cupduel tegen Feyenoord speelde Inter gisteren in de sterkste opstelling. Trainer Cúper hecht meer waarde aan de landstitel die voor het eerst sinds 1989 binnen bereik is. Topscorer Vieri, tegen Feyenoord op de tribune, maakte het enige doelpunt voor Inter.

AS Roma had bij winst op hekkensluiter Venezia op gelijke hoogte kunnen komen. De titelhouder mocht blij zijn met een 2-2 gelijkspel. Montella benutte in de slotfase twee strafschoppen voor Roma. Juventus verkleinde zijn achterstand op Inter door met 4-0 te winnen bij Perugia.

In de Engelse competitie behield Arsenal de leiding. The Gunners wonnen de Londense derby tegen Tottenham met 2-1. Manchester United behaalde een 1-0 zege bij Leicester City, dat degradeerde. United heeft een wedstrijd meer gespeeld én twee punten achterstand op Arsenal, dat volgende week op bezoek komt op Old Trafford. Liverpool kwam niet in actie en heeft vier punten minder.

De Nederlander Hasselbaink scoorde twee keer voor Chelsea tegen Everton, dat op Stamford Bridge met 3-0 verloor. Hasselbaink is weer topscorer in de Premier League met 23 goals. Van Nistelrooy van United bleef op 21 treffers staan. De Fransman Henry van Arsenal scoorde 22 keer.

In de Spaanse competitie wonnen de favorieten. Real Madrid versloeg Rayo Vallecano met 3-1. Valencia won met 4-0 van Sociedad en blijft de koppositie met Real delen. Deportivo La Coruña behoudt een achterstand van vier punten. Tristán maakte tegen Mallorca een zuivere hattrick voor Deportivo, dat het duel met 5-0 won. Barcelona blijft vierde, dankzij een 2-0 zege op Bilbao.

Bayer Leverkusen, koploper in de Bundesliga, won op eigen veld met 2-0 van hekkensluiter FC Köln. De ploeg van trainer Toppmöller heeft vier punten meer dan Borussia Dortmund, dat met 2-1 zegevierde over 1860 München. Bayern is na de 2-2 tegen Werder Bremen kansloos voor titelprolongatie.

Celtic is voor de 38ste keer kampioen van Schotland. De ploeg van de Zweedse topscorer Larsson, die 29 doelpunten maakte, won met 5-1 van Livingston en is onbereikbaar voor de Rangers.