Dood amokmaker Nanterre niet vervolgd

De Franse justitie heeft geen onrechtmatigheden gevonden bij de dood van Richard Durn in het Parijse hoofdbureau van politie. Durn, die in het gemeentehuis van Nanterre acht gemeenteraadsleden doodschoot en negentien anderen verwondde, pleegde zelfmoord toen er tijdens een verhoor even niet werd opgelet. Volgens justitie heeft de politie, die kon weten dat Durn zichzelf wilde doden, weliswaar beoordelingsfouten gemaakt, maar die zouden geen aanleiding zijn voor justitiële vervolging. Advocaten van de moeder van Durn hebben gezegd een aanklacht te zullen indienen om te achterhalen wat er in het politiebureau precies is gebeurd. Wat zich precies heeft afgespeeld in de verhoorkamer op de vierde verdieping is niet duidelijk. Sommige berichten gaan er van uit dat het raam open stond en dat Durn gebruik heeft gemaakt van een moment van onoplettendheid bij de verhoorders.