De Graafschap wint, gelijkspel FC Groningen

In de staart van de eredivisie was De Graafschap afgelopen weekeinde de grote winnaar. De Doetinchemmers wonnen met 3-1 van middenmoter RKC. De Graafschap stond bij rust met 2-0 voor, dankzij Van Leerdam en Van der Haar. Ver in de tweede helft bracht invaller Hoogendorp de spanning terug. Schulp besliste het duel in de slotminuut. De Graafschap heeft afgerekend met een reeks van zes thuisduels waarin één punt werd behaald.

De Graafschap verkleinde de achterstand op concurrent FC Groningen, dat een duel meer heeft gespeeld, tot één punt. FC Groningen verspeelde gisteren een 2-0 voorsprong tegen NEC, dat in de slotminuut een 2-2 gelijkspel in de wacht sleepte. In het Oosterpark waren Boussaboun en Robben de doelpuntenmakers voor FC Groningen. Hesp benutte vlak na rust een strafschop voor NEC. Dennis de Nooijer zorgde voor de late gelijkmaker. Met nog vier duels te spelen heeft FC Groningen drie punten meer dan FC Den Bosch, dat op de zestiende plaats staat. Deze positie geeft recht op een plaats in de nacompetitie.

Fortuna Sittard heeft zich al lang verzoend met rechtstreekse degradatie. De Limburgse hekkensluiter verloor met 3-0 bij middenmoter Willem II. Invaller Sektioui maakte alle treffers voor de Tilburgse ploeg, waarvan één voor rust.

Vitesse en Heerenveen blijven na een 0-0 gelijkspel in een spannende strijd verwikkeld voor een plaats in het UEFA-Cuptoernooi. Vitesse verzuimde in Arnhem de als vierde genoteerde tegenstander op de ranglijst te passeren. Stefanovic en Diarra raakten in de tweede helft de lat van doelman Vonk van Heerenveen, dat een punt meer én een duel minder heeft gespeeld dan Vitesse.

Technisch directeur Streuer van Vitesse bevestigde na afloop van het duel dat vier spelers van de armlastige club in de belangstelling staan van ,,grote clubs''. Het zou gaan om Van der Schaaf, Sikora, Diarra en Stefanovic. PSV heeft zich gemeld voor middenvelder Van der Schaaf. De speler stelt vooralsnog te hoge financiële eisen.

Verder is er volgens Streurer vooralsnog geen concrete interesse. ,,Maar het zou me niet verbazen als Ajax zich inderdaad meldt voor Sikora en Diarra'', zei de technisch directeur. Ajax is op de hoogte van de kwaliteiten van de Vitessenaren. Trainer Ronald Koeman werkte tot voor kort in Arnhem.