UEFA geeft Feyenoord boete

De Europese voetbalbond UEFA heeft Feyenoord, PSV en Roda JC beboet wegens wangedrag van supporters en spelers tijdens wedstrijden in het UEFA-Cuptoernooi. Feyenoord kreeg de hoogste geldstraf: ruim 18.000 euro.

Fans van de Rotterdamse club gedroegen zich volgens de UEFA onbehoorlijk tijdens de kwartfinale tegen PSV en in de vierde ronde tegen Glasgow Rangers. Ook de voetballers gedroegen zich volgens de tuchtcommissie van de voetbalfederatoe onsportief. De boete is ook voor het wangedrag van de spelers in het eerste duel tegen de Glasgow Rangers.

PSV en Roda JC kregen lagere boetes. De Eindhovense club moet 7.000 euro betalen aan de UEFA. In dit geval voor onfatsoenlijk gedrag van zowel supporters als spelers tijdens de UEFA-Cupkwartfinales tegen Feyenoord. Roda werd bestraft met een boete van 4.500 euro, wegens onsportief gedrag van het team.

De UEFA-commissie van tucht en toezicht bestrafte in totaal vijtien clubs die uitkomen in de Champions League en het toernooi om de UEFA-Cup. Het Griekse AEK Athene is het hardst aangepakt. De club kreeg een boete van ruim 50.000 euro voor tal van ongeregeldheden bij de wedstrijd om de UEFA-cup op 28 februari tegen Inter Milaan.

Tijdens die wedstrijd in Athene kregen beide assistent-scheidsrechters vanuit het publiek voorwerpen naar hun hoofd geslingerd en renden aan het eind van het duel ruim tweehonderd Griekse fans het veld op. De UEFA oordeelde dat de veiligheid voor zowel spelers als officials ernstig tekort schoot.

Valencia moet 34.000 euro betalen voor een aantal gewelddadige incidenten dat plaats had tijdens de kwartfinale van de UEFA-cup tegen Internazionale. Zo raakte een voorwerp dat vanaf de tribunes werd gegooid het hoofd van een van de assistent-scheidsrechters.

AS Roma en Barcelona kregen ook stevige boetes, respectievelijk 27.000 euro 30.000 euro. De clubs speelden twee keer tegen elkaar in de Champions League en bij beide duels ging er van alles mis. De UEFA noteerde bij AS Roma wangedrag van supporters, ballenjongens en spelers. Barcelona moet ook nog boeten voor de fans die tijdens de wedstrijd tegen Liverpool voorwerpen naar de spelers wierpen.