Temperatuur bepaalt openingstijd terras

De gemeente Gendringen (Gld.) gaat deze zomer op proef de openingstijden van terrassen op warme dagen verlengen. Wanneer het kwik op een vrijdag of zaterdag overdag boven de 25 graden stijgt, mogen terrasliefhebbers 's avonds een uur langer blijven zitten. Burgemeester en wethouders van de Gelderse gemeente hebben daar deze week toe besloten. Tot nu toe moesten de terrassen in Gendringen om middernacht dicht.

De proef volgt op een soortgelijk initiatief in een buurgemeente van Genderingen, de Gelderse gemeente Wisch. Een proef in deze gemeente verliep vorig jaar succesvol. Anita Bokma van de gemeente Wisch: ,,In ons horeca-overleg werd geopperd dat mensen op zonnige dagen wel erg vroeg naar binnen moesten. We hebben toen deze opzet bedacht die erg succesvol uitpakte. Zowel horeacaondernemers als terrasbezoekers reageerden enthousiast. Daarom heeft de gemeente besloten de regel dit jaar definitief in te voeren.''

Horecaondernemers in Gendringen die van de mogelijkheid gebruik willen maken dienen dit vantevoren te melden bij de politie, zodat deze daar rekening mee kan houden.

Gemeentelijk woordvoerder G. Mugge: ,,Het valt voor terraseigenaren niet altijd mee om bezoekers op zomeravonden op tijd weg te krijgen. Om problemen te voorkomen, verruimen we de tijden op deze avonden wat, met als voorwaarde dat tafels die na middernacht vrijkomen direct worden opgeruimd. Zo spreiden we het verloop van de gasten.''